Hendak sertai kami? Sila lah ke sini dan jika anda hendak berkongsi artikel di sini, hantarkan karya anda disini.

Interview: Luth

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Kita memang selalu berkongsi cerita, kisah kehidupan kita, tetapi kadang-kadang kita tidak mengenal secara lebih lanjut mengenai sahabat internet kita.

Untuk sesi yang pertama, kita berbual sedikit dengan Admin Bloggers Penang, saudara Luth.


1. Ceritakan serba sedikit tentang anda

Nama sebenar saya Md Luthfi, ataupun senang dipanggil dengan nama panggilan Luth. Saya merupakan anak ke-empat dari enam orang adik beradik. Saya berasal dari Taiping, Perak dan pindah ke Pulau Pinang pada 2002. Saya masih bergelar pelajar.

2. Sejak bila anda berminat dengan blog?

Semenjak dari bangku sekolah lagi, pada ketika awalnya, ia hanyalah sekadar hobi pada waktu lapang. Tetapi kini, saya merupakan bloggers sepenuh masa! :D Anda dipersilakan untuk singgah diblog peribadi saya dan juga diselitkan dengan tutorial Photoshop dan tips-tips menarik, silalah ke www.luthtextile.com.

3. Bagaimana tercetusnya idea untuk membuat blog komuniti bloggers dari pulau mutiara..?

Oh, idea ini tercetus daripada blog-blog komuniti lain. Blog dari negeri lain ada, tapi kenapa kita tak ada. Itulah sebab utama saya membuka blog ini.

4. Oh, begitu. Apakah misi utama saudara dengan blog komuniti ini?

"Menyatupadukan Semua Bloggers yang berasal / pernah menetap / belajar di Pulau Pinang" - tetapi yang paling penting, saya berharap kita dapat bersua muka antara kita. Kita sering berkongsi pengalaman/cerita melalui blog sahaja, tetapi saya rasa agak best kalau kita dapat jumpa ramai-ramai.

5. dan saudara ada apa untuk diucapkan kepada sahabat-sahabat yang lain di bloggers penang ataupun untuk pengunjung baru komuniti ini?

Selamat berkenalan dan kepada yang baru mengenali komuniti ini, jom sertai keluarga "Komuniti Bloggers Penang".

langgani RSS Feed "Komuniti Bloggers Penang" untuk mendapat update terkini dari "Komuniti Bloggers Penang".